Handige informatie

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Mijn bedrijf wil mij als lid opgeven (factuur bedrijf) is dit mogelijk?

Het is een factuur zonder BTW en je kunt deze gewoon als privépersoon bij je bedrijf declareren. Je bent namelijk persoonlijk lid.

Als ik een bijscholing volg van een ander instituut welke niet is aangesloten bij de SVK maar wel SKO waardering heeft hoe wordt hier mee omgegaan?

SKO waardering is niet een 1op1 garantie dat deze door SVK wordt overgenomen. Denkbaar zijn grotere veiligheidsopleidingsinstituten , die wel zijn toegelaten door Hobeon SKO, maar niet voldoen aan het cursorische urencriterium, dus kunnen we die kandidaten niet toelaten. Ook om een signaal af te geven naar Hobeon SKO, om onafhankelijk te blijven. Overigens is onze Stichting in contact met deze opleidingsinstituten in het licht van de vele aanvragen die wij ook vanuit deze instituten mogen ontvangen voor ons Register.

Een organisatie als NIBHV gaat een dag organiseren eind deze maand waarvoor SKO-punten kunnen worden behaald, tellen deze mee of zou dit een onderdeel kunnen worden van een telling voor bijscholing?

Dit kun je dus aanvragen als persoon bij SVK, je zou ook tegen NIBHV kunnen zeggen dat zij zich kunnen melden bij SVK, om hun opleidingsproducten toe te laten binnen SVK als bijscholilng. Dat wordt dan door de PE commissie beoordeeld en bekeken.

Als ik het goed heb is dit een initiatief van Kader, Copla en Gelling; welke / hoeveel bedrijven willen op dit moment lid worden/ erkenning krijgen van SVK?

Het klopt dat SVK is ontstaan op initiatief van Copla, Gelling en Kader. Maar kort na de oprichting hebben Apply en PHOV zich achter het initiatief geschaard en zij staan dus ook op de site. Andere opleiders kunnen zich melden bij SVK.

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Dat hangt sterk van het instituut zelf af. Wij vragen wel van instituten dat zij de opleidingsvoucher van SVK accepteren van degenen die bij SVK in het register staan.

Hoeveel tijd neemt één bijscholing in beslag?

Een bijscholing neemt minimaal 1 dag in beslag.

Waar staat het register na- of bijscholings activiteiten op de site van SVK (kan het niet vinden)?

Heb je het antwoord niet gevonden?

Stuur ons je vraag en wij zullen je vraag z.s.m.beantwoorden.

Verstuur vraag